Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، محسن جعفری نژاد بسطامی ظهر چهارشنبه در مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران معرفی و توسعه گردشگری پاک، مدیریت پسماند، احیای تالاب ها و کاهش منابع آلاینده هوا را از اولویت های حفاظت محیط زیست استان همدانبرشمرد و عنوان کرد: استان همدان از ۱۳ تا ۱۶ اسفند ماه در نمایشگاه بین المللی محیط زیست در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران گردشگری پاک همدان را با حضور صنایع استان و دستگاه های ذیربط معرفی خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص صنایع آلاینده محیط زیست در استان همدان بیان کرد: معرفی واحدهای آلاینده استان همدان به صورت فصلی انجام می شود و در شش ماه ابتدایی امسال ۳۰ واحد آلاینده معرفی شدند که ۱۲ واحد در آلودگی هوا و ۱۸ واحد در پسماند و فاضلاب بودند.

بسطامی با اشاره به اینکه ۱۴ آذر ماه روز جهانی خاک است، گفت: کشور ما جایگاه خوبی را در دنیا و قاره آسیا در حفظ خاک ندارد و میزان بیابان زایی در ایران بالاست.

وی از تشکیل اتاق فکر محیط زیست استان همدان با حضور اقشار گوناگون از جمله وکلا، مسئولان، رسانه ای ها، سازمان های مردم نهاد و اساتید دانشگاه ها خبر داد و گفت: با بررسی وضعیت موجود و هم فکری و هم اندیشی، مسائل مورد اهمیت در محیط زیست استان مورد بررسی و چاره اندیشی قرار می گیرد.

تلاش محیط زیست استان همدان برای عضویت در شورای فرهنگ عمومی

وی از تلاش محیط زیست استان همدان برای عضویت در شورای فرهنگ عمومی خبر داد و گفت: رایزنی های اولیه و موافقت ها برای این امر از امام جمعه همدان اخذ شده است و اعتقاد داریم باید از ظرفیت آحاد جامعه بر اساس اصل ۵۰ قانون اساسی در حفظ محیط زیست استفاده کنیم.

وی از تدوین سند جامع آموزش و ارتقای فرهنگ زیست محیطی استان همدان خبر داد و گفت: این سند را در شورای فرهنگ عمومی و شورای برنامه ریزی استان مطرح می کنیم زیرا با توجه به جایگاه نظارتی و حاکمیتی این اداره کل، نمی توانیم بدون همکاری سایر دستگاه ها عمل کنیم و تمام دستگاه های متولی باید همکاری لازم را برای داشتن استانی پاک داشته باشند.

بسطامی مدیریت پسماند در استان همدان را منوط به تلاش مضاعف فرمانداران و مدیران شهرستان ها و شهرداری ها دانست و گفت: امیدواریم منطقه ای کردن مدیریت پسماند در استان راهگشای مسائل و مشکلات متعدد این حوزه باشد.

وی بحران آب را یکی از مسائل مهم استان همدان در حوزه محیط زیست عنوان کرد و گفت: عمل به برنامه ریزی های انجام شده در بخش های کشاورزی، صنعت و آب شرب، بحران آب در استان را کنترل خواهد کرد.

شرایط هوای آذر ماه امسال ۴ روز در حالت هشدار قرار داشت

وی در خصوص وضعیت هوای استان همدان بیان کرد: طی ۸ ماهه نخست سال جاری ۲۲ روز هوای پاک، ۲۰۲ روز هوای سالم، ۱۰ روز هوای ناسالم برای گروه های حساس و یک روز هوای ناسالم را تجربه کرده ایم و هوای بسیار ناسالم یا خطرناک در سال جاری تاکنون نداشته ایم ضمن اینکه شرایط هوای آذر ماه امسال ۴ روز در حالت هشدار قرار داشت.

جعفری نژاد با بیان اینکه محیط زیست تنها وظیفه پایش و رصد کردن هوا را دارد، یادآور شد: پس از رصد هوا، وضعیت موجود به دانشگاه علوم پزشکی و مدیریت بحران استان اعلام می شود و دستگاه های متولی بر اساس تشخیص و دستور العمل، هشدارهای لازم را ارائه می دهند و تصمیمات لازم را اتخاذ می کنند؛ با این حال همزمان با اعلام وضعیت هوا به دستگاه های مرتبط، حفاظت محیط زیست استان مراتب را به رسانه ها و افکار عمومی نیز اعلام می کند.

وی یادآور شد: همدان تنها یک دستگاه سنجش وضعیت هوا دارد که در منطقه پرترافیک شهر واقع شده و نمی توان گفت تمام نقاط شهر از لحاظ آلودگی در وضعیتی هستند که این دستگاه اعلام می کند و امیدواریم بتوانیم دستگاه های پایش بیشتری در نقاط دیگر شهر همدان نصب کنیم.

وی از علت های آلودگی هوا در همدان را تردد خودروهای فرسوده، رعایت نکردن معاینات فنی، عدم کنترل ترافیک، توسعه نیافتن ناوگان حمل و نقل عمومی با سوخت پاک، خودروهای تک سرنشین و امثالهم دانست و بیان کرد: اگر در مدیریت شهری نتوانیم ترافیک را به خوبی کنترل کنیم زمینه آلودگی هوا در شهر فراهم خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان با بیان اینکه باید در مدیریت پسماند در بین مردم برای کاهش حجم پسماند، تفکیک زباله و اهمیت بازیافت فرهنگ سازی شود، در خصوص وضعیت دفن پسماندهای سفال و سرامیک لالجین افزود: پسماندهای سفال و سرامیک کارگاه های داخل شهر لالجین به محل پسماند شهرک سفال منتقل شده و خوشبختانه پسماندهای سفال توسط سرمایه گذار بخش خصوصی، جمع آوری و به کارخانه سیمان اکباتان برای استفاده منتقل می شود.

جعفری نژاد با تأکید بر استفاده از ظرفیت بومی و محلی برای حفاظت پایدار محیط زیست، گفت: بر اساس پیگیری های صورت گرفته تا دو سال آینده دو منطقه حفاظت شده استان همدان به سیستم های نوین حفاظتی مجهز خواهند شد.

وی با بیان اینکه در خصوص جاده سلامت و بوستان ۲۵۰ هکتاری سد اکباتان هیچ طرح اجرایی به محیط زیست استان همدان اعلام نشده است، گفت: با توجه به این موضوع نمی توان گفت که این طرح ها پیوست زیست محیطی دارند یا ندارند.

کد خبر 4788403

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل محیط زیست همدان آلودگی هوا بوشهر انتخابات مجلس شورای اسلامی ایلام بسیج گرگان هفته بسیج قزوین مجلس شورای اسلامی بیرجند خطبه های نماز جمعه شهرکرد راهپیمایی ویروس آنفلوانزا مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۶۵۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد

لندن – ایرنا – دادگاه عالی انگلیس امروز (جمعه) با صدور حکمی جنجال‌برانگیز، برنامه دولت «ریشی سوناک» برای مقابله با تغییرات اقلیمی را غیرقانونی اعلام کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، بر اساس حکم صادره، برنامه دولت انگلیس برای کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ای مطابق با اهداف زیست محیطی نیست و باید در این زمینه تجدیدنظر شود.

حکم دادگاه ۶ ماه پس از آن صادر شد که نخست وزیر انگلیس اصلاحات گسترده‌ای را در اهداف زیست محیطی اعمال کرد.

وی با بیان این ادعا که انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در انگلیس از سال ۱۹۹۰ میلادی ۵۰ درصد کاهش یافته اشاره کرد که این میزان در فرانسه تنها ۲۲ درصد کاهش یافته، در آمریکا صفر درصد و چین ۳۰۰ درصد افزایش داشته است.

ریشی سوناک عنوان کرد که موضوع حفاظت از محیط زیست بین دو جریان افراطی مخالفان و موافقان گرفتار شده است؛ «کسانی که می‌خواهند طرح موسوم به صفر خالص (صفر کردن انتشار گاز‌های گلخانه‌ای تا سال ۲۰۵۰) را به‌کلی کنار بگذارند، چون هزینه‌ها بسیار زیاد است؛ و دیگرانی که با اشتیاق ایدئولوژیک بحث می‌کنند مبنی براینکه ما باید حتی سریعتر حرکت کنیم، و بدون توجه به هزینه و اختلال در زندگی مردم و صرف نظر از اینکه چقدر سریعتر از هر کشور دیگری در حال حرکت هستیم، فراتر برویم.»

نخست وزیر انگلیس با اشاره به هزینه‌های بالای ناشی از اجرای برنامه اقلیمی دولت قبل، عنوان کرد که طرح او زمان بیشتری را برای انتقال از وضع موجود به استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر فراهم می‌کند.

وی توضیح داد که بر اساس طرح جدید، مسائلی نظیر محدودیت تعداد سرنشینان خودرو، تحمیل هفت سطل بازیافت زباله به خانواده‌ها، تحمیل مالیات بر گوشت و افزایش مالیات بر سفر‌های هوایی لغو خواهد شد.

این طرح، اما از همان زمان با انتقاد‌های متعددی روبرو و از سوی گروه‌های حامی محیط زیست از جمله «دوستان کره زمین»، «پروژه قوانین خوب» و «مشتریان‌زمین» به دادگاه کشیده شد. آن‌ها ادعا کردند که دولت لندن بدون محاسبه زمان مورد نیاز برای تحقق اهداف زیست محیطی، این اصلاحات را اعمال کرده است.

بر اساس حکمی که دادگاه عالی انگلیس امروز صادر کرد، دولت سوناک موظف شد که برنامه تغییرات اقلیمی کشور را بازنگری کند. یک سخنگوی گروه دوستان کره زمین در همین پیوند گفت: «امروز روز شرمساری برای دولت است. ما اکنون به یک برنامه قوی برای مقابله با تغییرات اقلیمی نیاز داریم که قوی، جامع و منصفانه باشد و دست‌یابی ما به اهداف زیست محیطی را تضمین کند.»

اد میلیبند وزیر انرژی دولت در سایه (کارگر) هم در سایه کاهش محبوبیت حزب حاکم محافظه‌کار، حکم دادگاه را نشانه شکست سیاست‌های اقلیمی این حزب توصیف کرد.

دیگر خبرها

  • ۲ گروه صیادی و شکارچی غیرمجاز در پلدختر دستگیر شدند
  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد
  • بررسی عوارض زیست محیطی معدن مس دره زرشک به کجا رسید؟
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند
  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود